Terrazzo onderhoud

Terrazzo is heel gemakkelijk en vriendelijk in gebruik. Toch zijn er wel handelingen aan te raden om uw terrazzo mooi te houden en om ervoor te zorgen dat uw terrazzo een leven lang mee gaat.

Onderhoud terrazzo vloeren,

Uw terrazzo vloer kunt u het beste reinigen met een groene zeep op basis van lijnolie. Deze groene zeep is zacht voor de vloer en reinigt uw vloer optimaal. Gebruik nooit een reinigingsmiddel dat enige vorm van schuurmiddel, chloor of zuur (zoutzuur) bevat. Dit tast je terrazzo vloer ontzettend aan, waardoor je je vloer verslechtert en er lelijk uit gaat zien. Gebeurd het per ongeluk toch, dan is er geen nood aan de man. De vloer zal dan opnieuw geslepen moeten worden, om deze weer goed te krijgen.

Onderhoud terrazzo-aanrechtbladen,

Wij brengen na het slijpen van het terrazzo-aanrechtblad altijd een beschermlaag aan, om uw aanrechtblad te beschermen en mooi te houden. Het is aan te raden om dit beschermingsmiddel regelmatig aan te brengen, voor het behoud van uw terrazzo-aanrechtblad.

Let op met producten als azijn, zuren, mousserende dranken en citroensap, deze kunnen nare vlekken geven, deze vlekken zijn alleen te verwijderen door het aanrechtblad opnieuw te slijpen. Mocht het u toch gebeuren probeer dan de producten zo snel mogelijk te verwijderen met een vochtige doek, dankzij de beschermlaag duurt het even voordat het zuur je terrazzo beschadigd.

Aanrader!

Het is verstandig om uw terrazzo-vloer een keer per jaar of een keer in de twee jaar goed te laten onderhouden. Wij maken dan een afspraak met u om even te komen kijken, controleren uw vloer zorgvuldig en wij polijsten uw vloer opnieuw. Hierdoor blijft uw terrazzo-vloer in een uitstekende staat!!